Jeannie Wijnen-van Bragt  werd in 1949 in Tilburg geboren. Begonnen als kraamverzorgster schakelde ze na 16 jaar over op een administratieve baan. Jarenlang zong zij in het Driekoningenkoor in Tilburg-Noord. 
Als sopraan was zij verbonden aan het Zuid Nederlands Kamerkoor, het Oisterwijks Kamerkoor en zong ze mee bij de Bachcantates in de Heikese kerk te Tilburg.
Haar 3 jarige opleiding koordirectie begon in Oisterwijk. In de daaropvolgende 3 jaren volgde zij in Utrecht specialisatieopleidingen Koor met ensemble, Koor a cappella en in Hilversum Koor lichte muziek. In 1996 volgde zij de tweewekelijkse directiecursus van de Kurt-Thomas Stichting. Jeannie volgde ook cursussen voor de ouder wordende stem en koorscholing.
Jarenlang kreeg Jeannie zangles van Joep Langenhoff.
In 1986 richtte zij Vocaal Ensemble Aquarel op. Dit koor bleef tot 2006 onder haar leiding.
Als oprichtster van het “Zwangkoor”, enthousiasmeerde zij vrouwen in verwachting om kinderliedjes te zingen. Deze steeds wisselende groep zwangeren heeft 6 jaar bestaan.
Jeannie was 10 jaar dirigent van het Gemengd Koor Goirle. Met dit koor bracht zij de West-Europese première van “Miltons Morgengesang” van J.F. Reichardt.
Zij dirigeerde 5 jaar de Gemengde Zangvereniging Zang en Vriendschap in Oisterwijk.
In 1999 en 2001 organiseerde Jeannie koorprojecten over Monteverdi en Hermannus Hollanders.
Per 1 januari 2011 is Jeannie dirigent van Zang en Vriendschap in Diessen.  

Onze Dirigent
"Zang en Vriendschap" Diessen © 2008 GH